DŸNĚ stokrát jinak

Vše, co se týče jídla, potravin i pochutin

DŸNĚ stokrát jinak

Příspěvekod Inka » 24.08.2017 14:20:30 0

Chtěla bych od vás získat nějaké recepty na dýně, protože dýňová polévka již nechce být v nabídce ojedinělá.
Já dýni používám místo cuket do cukeťáku, to je taky prudce jedlé.

Znáte dýňové hranolky? To je velmi jednoduché a velmi jedlé. Dýně se vydlabe, nakrájí na silnější hranolky, narovná na pečací papír, posolí mořskou solí, pokape olivovým olejem a v rozpálené troubě peče. Dobré je ji podávat s nějakým dipem, tatarkou, majonézou a podobně
Obrázek
Uživatelský avatar
Inka
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 2078
Registrován: 30.11.2009 11:47:57 0
Bydliště: Plaňany

Re: DŸNĚ stokrát jinak

Příspěvekod Tora » 24.08.2017 19:59:29 0

Dýně Hokkaido - nakrájet na kousky, porci dát do alobalu, osolit, opepřit, dát česnek a pokapat olivovým olejem. Zabalit do alobalu a dát upéct do trouby.
Z jedné dýně mám většinou čtyři až pět porcí.
Uživatelský avatar
Tora
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 1365
Registrován: 02.10.2013 16:50:26 0

Re: DŸNĚ stokrát jinak

Příspěvekod sharka.68 » 25.08.2017 5:19:21 0

Raven - Blanka, dělá dýni s masem, snad dá recept...

dá se i dýňová marmeláda, Alenka na Beaveru zkoušela i kandovanou dýni a byla moc dobrá....

kousky dýně přidávám od jisté doby do svíčkové,je to pak nádherná barvička...

polívka je vděčná,můžeš měnit koření a vždy bude mít jinej šmrnc..

máti dělávala dýňové zelí ....
Obrázek
Uživatelský avatar
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 7545
Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
Bydliště: Perníkovice

Re: DŸNĚ stokrát jinak

Příspěvekod Inka » 25.08.2017 6:47:02 0

Dýňový kompot a dýňi kandovanou dělám, spíš jsem myslela něco s masem
Obrázek
Uživatelský avatar
Inka
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 2078
Registrován: 30.11.2009 11:47:57 0
Bydliště: Plaňany

Re: DŸNĚ stokrát jinak

Příspěvekod sharka.68 » 25.08.2017 7:06:00 0

v Maďarsku jsme jedla karboše, do kterých byla zapracovaná nastrouhaná dýně, bylo to moc dobré- karboše byly z krůtího masa.

A zprudka zarestované kousky kuřete a pak přidané na osmaženoou cibulku s trochou soli,pepře a kvantem červené papriky a na to kousky dýně, podlilo se to trochou vývaru a dalo přiklopené v pekáčku do trouby, až dyně změkla a vývar se odpařil,pak se to zalilo smetanou a nechalo prohřát a dávalo se to k tarhoni...
Obrázek
Uživatelský avatar
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 7545
Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
Bydliště: Perníkovice

Re: DŸNĚ stokrát jinak

Příspěvekod Raven60 » 25.08.2017 9:35:50 0

Pečená dýně s masem
Umytou dýni Hokaido rozpůlíme, vyjmeme semínka. Pokud je slupka pěkná, nemusíme ji loupat, pečením povrch změkne. Pokrájíme na kousky velikosti sousta. Lze přidat další zeleninu podle chuti - celer, mrkev, případně papriku, rajče. Maso (jaké zrovna mám - např. krůtí, kuřecí, uzenou plec) nakrájíme na kousky. Vše dáme do pekáčku, pokapeme olejem, osolíme, přidáme pepř, prolisovaný česnek, bylinky (např. tymián, oregano, šalvěj) a promícháme. Pečeme v troubě na 190°C cca 45 minut, až je vše měkké.
Lze podávat se zakysanou smetanou, osolenou, s nasekanými čerstvými bylinkami, kde si jednotlivé kousky můžeme namáčet.
Uživatelský avatar
Raven60
žabí princezna/princ
žabí princezna/princ
 
Příspěvky: 378
Registrován: 04.12.2012 12:04:06 0
Bydliště: poblíž Pardubic


Zpět na Kuchařský koutek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron