Stránka 11

KAROLÍNINA FRANCOUZSKÁ KACHNÍ PRSA

PříspěvekNapsal: 23.06.2017 12:20:41 0
od MaRi
Prsa kachní na francouzský způsob jsou velmi jednoduchá. Prsíčka s kůží okořením mletým barevným pepřem, nesolím. Vložím do marinády, kterou vyrobím takto: trochu zeleninového bujónu, červené víno (pokud možno dost hutné), špetka bramborového škrobu, maličko, ale opravdu jen maličko drceného česneku. Pak se do marinády vloží snítky rozmarýnu. Nechám tak den macerovat v ledničce. Pak už se jen rozpálí litinová pánev, na ní se dá kousíček másla, jen aby se trochu pánev zamastila. Kůží dolů se vloží maso, osušené od marinády papírovou utěrkou. Prudce se smaží, aby se kůžička opekla. Pak se přívod tepla sníží, maso se otočí a dopéká. Když je dostatečně upečené, odložím ho stranou na prohřátý talíř, přikryju pokličkou a nechám dojít. Mezitím se vyndají snítky rozmarýnu z marinády. Připravenou předem mám nasekanou šalotku, tu dám do výpeku a osmažím, přidám marinádu, zredukuji a vzniklou omáčkou se maso, které krájím na šikmé plátky, polije. Výborné je to s brkaší.

(c) Karolína

Re: KAROLÍNINA FRANCOUZSKÁ KACHNÍ PRSA

PříspěvekNapsal: 26.06.2017 5:12:59 0
od sharka.68
rejže mi k tomu jede víc.... :wink2:

Re: KAROLÍNINA FRANCOUZSKÁ KACHNÍ PRSA

PříspěvekNapsal: 01.07.2017 18:13:48 0
od Karolína
S tou to podávají v Čínských restauracích a je to "voňavá a křehká kachna".
To s tímhle jídlem nemá nic společného. Ale je fakt, že jeden můj známý si dával rýži i k řízku a jeho žena se z toho mohla zbláznit. A co teprve v hospodě, když si vyžádal k řízku rýži to bylo divení.