Suroviny:
100 g moučkový cukr
120 g hladká mouka
100 g máslo
2 vejce
30 g hrozinky
30 g kandovaného ovoce
1,5 g prášku do pečiva
Postup: cukr a máslo šleháme do pěny, postupně zašleháme celá vejce, opatrně, aby se nesrazilo. Po došlehání zlehka zamícháme směs mouky, rozinek, ovoce a kypřícího prášku. Pečeme při teplotě 180 st., dopékáme při 200 st. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.
BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU
takže žádný sníh?? ten píšou skoro všude
- IvaP
- žabí královna/král
- Příspěvky: 3198
- Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
- Bydliště: Přerov
- Kontaktovat uživatele:
Re: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU
Takto je to opsáno z učebnice pro cukráře. Asi bys tím sněhem nic nezkazila.Beda píše:takže žádný sníh?? ten píšou skoro všude
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU
ale právě naopak - míň práce, o jednu nádobu plus metličky míň nádobí k mytí
jen mě to překvapilo, našla jsem asi tři recepty, a víceméně byly všechny stejné
jen mě to překvapilo, našla jsem asi tři recepty, a víceméně byly všechny stejné
- HannaH
- žabí princezna/princ
- Příspěvky: 450
- Registrován: 02.10.2013 16:51:57 0
- Bydliště: Mladá Boleslav
Re: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU
Ne že bych ho někdy pekla ale vim, že švagrová ho vždycky dělala, když jí zbyly bilky. Tak na tom sněhu asi něco bude.
Re: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU
To je bílkový chlebíčekHannaH píše:Ne že bych ho někdy pekla ale vim, že švagrová ho vždycky dělala, když jí zbyly bilky. Tak na tom sněhu asi něco bude.
Re: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU
Souhlas, biskupský chlebíček není chlebíček bílkový, společný mají pouze tvar. Bílkový dělám, pokud mám 8 bílků, takže ne tak často. Biskupský chlebíček by měl být podle mne trochu hutnější, než běžná bílá buchta s něčím. My tomu doma říkáme pejsek a kočička
- Karolína
- žabí královna/král
- Příspěvky: 3001
- Registrován: 30.05.2007 6:56:58 0
- Bydliště: HORNÍ MARŠOV
Re: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU
Tak jako je DRSOŇ a JASOŇ - neboli fernet klasický a fernet citronový nebo pomerančový, tak maminka když tohle pekla, říkávala bílkovému chlebíčku HEBOUŠ, protože byl takový jemný (do něj dávala pouze rozinky máčené v rumu) a tomu biskupskému TVRĎOCH a do toho patřilo proslazené ovoce. To jsme dělaly spolu doma - třešně, višně a další ovoce jsme nakládaly do cukerného roztoku a pak se to vysušilo v troubě a zavíčkovalo do skleniček.
Já jsem měla oba typy moc ráda.
Těším se, že si konečně budu takové laskominy připravovat. Jak mně ta kuchyň chybí!
Já jsem měla oba typy moc ráda.
Těším se, že si konečně budu takové laskominy připravovat. Jak mně ta kuchyň chybí!
Re: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU
Tajnosnubná Karolína naznačuje budoucí dění, ale plné hlášení nepodává Plně ovšem chápu, že veřejně se všechno neříká - a navíc, plně s tím souhlasím. Ale nepopírám, že zvědavost mi pokoj nedává
Karolíno, moc ti přeju, aby se ti život konečně dostal do takových kolejí, ve kterých ti bude s mňoukálky dobře. A to včetně vaření.
(Mně se pořád ještě nedaří dostat do té správné nálady na vaření, o pečení nemluvě.)
Karolíno, moc ti přeju, aby se ti život konečně dostal do takových kolejí, ve kterých ti bude s mňoukálky dobře. A to včetně vaření.
(Mně se pořád ještě nedaří dostat do té správné nálady na vaření, o pečení nemluvě.)