Výborné využití králičího hřbetu, který je u nás dost neoblíbený.
Pro dvě osoby potřebujeme:
1 králičí hřbet i s bříškem
1 králičí játra
2 plátky anglické nebo uzeného bůčku
cibuli, olej (máslo), pepř, sůl, bílé víno
Králičí hřbet opatrně vykostíme tak, aby se nám neoddělila břišní část od válečku masa od páteře ( kotletka

). Masitou část prokrojíme tak, aby nám vznikl plátek masa. Osolíme, opepříme, na plát položíme anglickou a půlku králičích jater. Srolujeme od "kotletky" směrem k bříšku, omotáme nití. V kastrolku osmažíme cibuli dozlatova, poté opečeme ze všech stran závitky, osolíme, opepříme a podlejeme bílým vínem (s úspěchem používám domácí jablečné), dusíme do měkka. Jako příloha brambory, rýže...