Buchta:
Potřebujeme:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1/8 másla
- 1 hrnek mléka
2 celá vejce
1 prášek do pečiva (asi 1 čajovou lžičku)
vanilkový cukr
cukr krupice-na posypání
Postup:
2 hrnky polohrubé mouky smícháme s 1 hrnkem cukru krupice, přidáme máslo a uděláme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou.
Do zbytku přidáme 1 hrnek mléka, 2 celá vejce a prášek do pečiva a smícháme.
Těsto je řídké.
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, (já používám pečící papír), poklademe ovocem, (meruňky,borůvky, miluju černý rybíz ...), posypeme cukrem, pokud máme pocit, že ovoce je kyselejší, a vanilkovým cukrem.
Povrch posypeme hrnkem odebrané drobenky a dáme péct cca na 20-25 min. na 160 st. dle druhu trouby.
K nerozeznání od klasického kynutého koláče na plech, jaký pekla kdysi babička. Je to podobný recept jako shora uvedený, ale bez sněhu, prostě metoda ŽÁVES.
Dala bych i fotku, ale nejsem na Rajčeti.
Litá buchta od Tečky - rychlovka
- Tečka
- žabí královna/král
- Příspěvky: 2299
- Registrován: 05.11.2007 8:39:30 0
- Bydliště: Kousek od Kolína
Litá buchta od Tečky - rychlovka
Když zachráníš jednu kočku, svět se nezmění, ale pro tuto kočku se svět změní navždy...