PIKANTNÍ VEPŘOVÁ KÝTA

Vše, co se týče jídla, potravin i pochutin

PIKANTNÍ VEPŘOVÁ KÝTA

Příspěvekod IvaP » 09.06.2016 14:22:31 0

Pikantní vepřová kýta


Suroviny:

vepřová kýta – ořech, celý
dvě velké cibule
jedna až dvě palice česneku
tři až čtyři centimetry čerstvého zázvoru
chemicky neošetřený citron
půl kostky másla (podle chuti i víc)
bílé víno



Postup:

Cibuli oloupeme, překrojíme na polovinu a podélně nakrájíme na proužky, zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Citron omyjeme a i s kůrou nakrájíme na plátky. Vše společně s máslem vložíme na dno pekáčku. Do masa ostrým tenkým nožem naděláme vpichy a do nich vložíme celé oloupané stroužky česneku, česnekem nešetříme, on se dost v chuti ztratí, zbylý česnek přidáme do pekáčku. Maso ze všech stran osolíme, vložíme do pekáčku, podlejeme vínem a vložíme do trouby. Pozvolna pečeme za častého přelévání výpekem, během pečení podléváme vínem.
Jako příloha je asi nejlepší kvalitní dlouhozrnná rýže nebo nové brambory.
Uživatelský avatar
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 2267
Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
Bydliště: Přerov

Re: PIKANTNÍ VEPŘOVÁ KÝTA

Příspěvekod sharka.68 » 10.06.2016 5:47:44 0

to mi nemůžeš dělat takhle po ránu !!!!!
Obrázek
Uživatelský avatar
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 7924
Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
Bydliště: Perníkovice

Re: PIKANTNÍ VEPŘOVÁ KÝTA

Příspěvekod Inka » 10.06.2016 6:09:11 0

Tak tohle bych mohla zkusit, je nutná kýta? Teda z vepře?
Obrázek
Uživatelský avatar
Inka
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 2224
Registrován: 30.11.2009 11:47:57 0
Bydliště: Plaňany

Re: PIKANTNÍ VEPŘOVÁ KÝTA

Příspěvekod IvaP » 10.06.2016 11:00:55 0

Inka píše:Tak tohle bych mohla zkusit, je nutná kýta? Teda z vepře?
Dělala jsem to i z hovězího krku, to bylo taky dobré, jen je to tučnější.
Uživatelský avatar
IvaP
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 2267
Registrován: 23.11.2010 13:49:48 0
Bydliště: Přerov

Re: PIKANTNÍ VEPŘOVÁ KÝTA

Příspěvekod Fallen DragonKin » 17.11.2016 7:39:48 0

Uz jsem se na to delsi dobu chystala a vcera upekla. Pres noc jsem kytu opatlala nastrouhanym zazvorem a cesnekem s citronovou stavou, a potom k veceri jsem to seskrabala, dala do rimskeho pekacku se sklenickou vina a cibuli, coz jsem po upeceni rozmixovala jako omacku na politi, bylo to moc dobre.
"Everything works out okay in the end. if it hasn't worked out yet, then it's not the end"
Uživatelský avatar
Fallen DragonKin
žába/žabák
žába/žabák
 
Příspěvky: 272
Registrován: 03.12.2008 17:28:48 0
Bydliště: London, UK


Zpět na Kuchařský koutek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků