a je ještě lepší,když se do šlehačky přidá vaječnej koňak nebo se to prosype čerstvejma malinama, vypeckovanejma nasekanejma višněma..HannaH píše:No já zkoušela jednou a ruplo tak to prostě byla střecha a ne roláda od té doby jsem to nezkoušela. Péct celkem umím, ale peču prostě jiné věci než roládu. I mi ty "jiné věci" připadají většinou chutnější - akorát bráchova tchýně dělá úžasnou roládu z kakaovýho těsta bez mouky plněnou šlehačkou... to je skvost.
MEDOVNÍK
- sharka.68
- žabí královna/král
- Příspěvky: 9388
- Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
- Bydliště: Perníkovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
Re: MEDOVNÍK
Na tu roládu jsem založila vlákno
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
tak potřetí pro sharku - já VÍM že normálně se roláda stočí, roztočí (pomaže) a znovu stočí - což mě právě fascinuje, při trojí manipulaci by asi nebylo boha abych z toho neměla drobení
eve sem ale dala roládu která se dle ní stáčí pouze až pomazaná (tedy nejspíše až zastudena(?) - jenže napsala pouze že "žádné stáčení" a to by byla přece placka... to že se nakonec pomazaná přece jen stočí tam už napsáno není - no já vím chytrému napověz, ale já jsem prostě reagovala z voleje pouze na napsané, jen si ten její příspěvek přečti ještě jednou
a už mě nech žíííííííííííííít
eve sem ale dala roládu která se dle ní stáčí pouze až pomazaná (tedy nejspíše až zastudena(?) - jenže napsala pouze že "žádné stáčení" a to by byla přece placka... to že se nakonec pomazaná přece jen stočí tam už napsáno není - no já vím chytrému napověz, ale já jsem prostě reagovala z voleje pouze na napsané, jen si ten její příspěvek přečti ještě jednou
a už mě nech žíííííííííííííít
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
TECHNICKÁ
Inka založila vlákno na tu roládu bez mouky, ale pokud do ní přesunu roládové příspěvky tady odsud, zařadí se PŘED ten její recept
Inka založila vlákno na tu roládu bez mouky, ale pokud do ní přesunu roládové příspěvky tady odsud, zařadí se PŘED ten její recept
- sharka.68
- žabí královna/král
- Příspěvky: 9388
- Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
- Bydliště: Perníkovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
Bedo,kolikrát budeš potřebovat praštit,aby se ti rozsvítilo a pochopila jsi,že žádné stáčení znamená,že zatepla po vytažení z trouby |EVE neroluje,ale nechá zchladnout a natře a pak rolujeBeda píše:tak potřetí pro sharku - já VÍM že normálně se roláda stočí, roztočí (pomaže) a znovu stočí - což mě právě fascinuje, při trojí manipulaci by asi nebylo boha abych z toho neměla drobení
eve sem ale dala roládu která se dle ní stáčí pouze až pomazaná (tedy nejspíše až zastudena(?) - jenže napsala pouze že "žádné stáčení" a to by byla přece placka... to že se nakonec pomazaná přece jen stočí tam už napsáno není - no já vím chytrému napověz, ale já jsem prostě reagovala z voleje pouze na napsané, jen si ten její příspěvek přečti ještě jednou
a už mě nech žíííííííííííííít
prostě v receptech pro ty co pečou,nemusíš napsat všechno do podrobna a můžeš být stručnější...
to víš,že tě nechám žít, kdo jinej by mě tak nádherně rozčiloval
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
sharko, ale přečti si sama ten můj - tebou citovaný - příspěvek a uvidíš tam, že tohle mi dávno došlo!!!!! a píšu to tam!!!!!
a taky bych sem mohla teď nasekat kladivka
jéžiš, kam jsme se to u medovníku až dostaly???
a taky bych sem mohla teď nasekat kladivka
jéžiš, kam jsme se to u medovníku až dostaly???
- sharka.68
- žabí královna/král
- Příspěvky: 9388
- Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
- Bydliště: Perníkovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
Bedo,ty to zazdíš o kus dál a vyjde to nastejno , a přitom stačilo napsat - už to chápu
taky jsem ti psala: prostě v receptech pro ty co pečou,nemusíš napsat všechno do podrobna a můžeš být stručnější.
taky jsem ti psala: prostě v receptech pro ty co pečou,nemusíš napsat všechno do podrobna a můžeš být stručnější.
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
ale já se tím (ano dlouhým, jsem holt taková rozvleklá) popisem svého myšlenkového toku bráním tvým kladívkům - neb ty ze mě děláš ještě blbší než jsem (a prosím nenapiš sem, že to už je co říct )sharka.68 píše:stačilo napsat - už to chápu
- sharka.68
- žabí královna/král
- Příspěvky: 9388
- Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
- Bydliště: Perníkovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
nedělám z tebe blbší...jen nechápu,co na tom nechápeš,když to hoplky tak perfektně popíšou..
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
promiň, ale když někdo napíše BEZ STÁČENÍ a nikde dál pak nenapíše že se to stočí, tak mně z toho vyjde placka - a basta!!!
s láskou, Igor
s láskou, Igor
- sharka.68
- žabí královna/král
- Příspěvky: 9388
- Registrován: 12.08.2010 6:56:19 0
- Bydliště: Perníkovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
pro ty,co rolády dělají,je to zbytečný..oni vědí.. Igor ať si jí placku
- Beda
- žabí královna/král
- Příspěvky: 12302
- Registrován: 03.10.2006 12:37:24 0
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: MEDOVNÍK
TECHNICKÁ
prosím o ukončení této roládové diskuse v tomto tématu
prosím o ukončení této roládové diskuse v tomto tématu
- Karolína
- žabí královna/král
- Příspěvky: 3001
- Registrován: 30.05.2007 6:56:58 0
- Bydliště: HORNÍ MARŠOV
Re: MEDOVNÍK
Tééééda ten MEDOVNÍK vypadá naprosto dokonale, já bych na to snad ani trpělivost neměla.
Na mě je to moc syté. Ale moc mi to chutná. Jenže upéct takovou hromadu, tak to zamrazím a rok si beru dílky.
Jak já moc sladké nejím, tak co je s medem, to mi chutná.
Hlavně je to taková "čistá" chuť, nepokažená nějakými dalšími kořenícími či přídavnými věcmi.
Na mě je to moc syté. Ale moc mi to chutná. Jenže upéct takovou hromadu, tak to zamrazím a rok si beru dílky.
Jak já moc sladké nejím, tak co je s medem, to mi chutná.
Hlavně je to taková "čistá" chuť, nepokažená nějakými dalšími kořenícími či přídavnými věcmi.