8 buřtů
400 g cibule, 20 g česneku
1 chilli paprička
1 lžíce sádla
3 snítky tymiánu, 2 bobkové listy
2 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce kečupu
láhev černého piva
1-2 lžíce medu
sůl a mletý pepř
POSTUP:
1) troubu předehřát na 200°
2) buřty oloupat, podélně rozpůlit a vložit do pekáčku
3) cibuli nakrájet na půlměsíčky, česnek na plátky, feferonku na plátky (kousky)
4) na středním plameni rozpustit sádlo a cibuli opéct dozlatova
5) přidat tymián, česnek, chilli papričku, bobkový list – minutku promíchat
6) přidat protlak a kečup, zarestovat a míchat 4-5 minut
7) přidat pivo, med, sůl a pepř a nechat 5-8 minut svařit
nalít na buřty a 20 minut zapéct
Protlaku a kečupu může být víc, aby bylo víc omáčky.
a druhej
kvalitní špekáčky
cibule (co nejmenší)
česnek
mrkev
paprika
olej
kečup
chilli
plnotučná hořčice
cukr
ocet
kvalitní černé pivo
drcený kmín
sladká paprika
bílý pepř
Na pekáč dáme trochu oleje, na něj cibule nakrájené na poloviny až čtvrtiny, na kostky asi 1 cm nakrájenou mrkev a na větší kousky nakrájené paprikové lusky. Na zeleninu naklademe po délce přepůlené špekáčky řezem nahoru, na ně prolisujeme česnek, zalijeme přiměřeně kečupem, přidáme 1 lžíci octa a 1 a 1/2 lžičky cukru, 1 a 1/2 lžičky hořčice, trošku soli, sladkou papriku a špetku chilli, pepř, kmín a nakonec všechno zalijeme černým pivem.
Pečeme asi 2 hodiny na 150 st. (podle trouby), občas zlehka „prohrábneme“ lopatkou a hlídáme, aby se všechna tekutina neodpařila a směs se nenapalovala na stěny pekáče. (Stačí přilít maličko horké vody.) Podávám nejlépe s s čerstvým chlebem a samozřejmě s pivem.
Karolíniny buřty na pivu (2 recepty)
Re: Karolíniny buřty na pivu (2 recepty)
Tak jsem na chatě konečně našla okopírovaný text z nějaké Zvířetnické diskuze, který psala Karolína a tohle je další recept na buřty na černém pivu: