Fyzika a chemie (nejen) vánočního pečení

Vše, co se týče jídla, potravin i pochutin

Fyzika a chemie (nejen) vánočního pečení

Příspěvekod aida » 13.12.2019 11:57:29 0

Mnohé z vás jste to už jistě četly (minimálně Šárka jo), ale kdyby vás náhodou zajímalo, co se vlastně děje při pečení z fyzikální a chemické stránky, posílám odkaz na pár zajímavých blogů, které se tomu věnují:
Kynuté a jiné těsto (těsta obecně): https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=736337
Mouka: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=736778
Kynuté těsto: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=737133
Linecké těsto: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=737594
Linecké těsto podruhé: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=738004
Listové těsto: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=738525
Proč vám tvrdne pečivo: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=738863
Příjemnou zábavu při čtení i pečení přeju.
aida
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 1189
Registrován: 10.03.2007 11:38:15 0

Re: Fyzika a chemie (nejen) vánočního pečení

Příspěvekod aida » 17.12.2019 11:50:54 0

Dnes vyšel další díl, tentokrát věnovaný odpalovanému těstu: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=739337
aida
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 1189
Registrován: 10.03.2007 11:38:15 0

Re: Fyzika a chemie (nejen) vánočního pečení

Příspěvekod aida » 19.12.2019 11:51:38 0

A dnes další - třené (a trochi i piškotové) těsto: https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=739680
aida
žabí královna/král
žabí královna/král
 
Příspěvky: 1189
Registrován: 10.03.2007 11:38:15 0


Zpět na Kuchařský koutek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník