PAŽITKA A KOPR
-
- žabí princezna/princ
PAŽITKA A KOPR
Prosím o radu všechny, kdož mají zkušenosti. Mé kamarádce činí velké problémy pěstování kopru a pažitky ve volné půdě. Když semena vysije do země,sice vzejdou,avšak cca ve dvou cm výšky tačnou chřadnout a ž definitivně umřou docela. kamarádka hnojí jen organickým hnojivem-má zkompostovaný králičí ů kozí i ovčí hnůj a tím hnojí. Taky používá zředěné zkvašené slepičince a zředěný kopřivový a bylinný zákvas. I když se pokusila zasadit už vzrostlý, v obchodě koupený trs pažitky, i ten po několika dnech zkomírání uschnul a definitivně zahynul. Nevíte někdo, čím tohle může být? Díky za rady a názory. Mně se na tom záhonu před domem v kompostové zemi daří obě bylinky.Nechápu a sama poradit neumím. Díky.
- Tečka
- žabí královna/král
Re: PAŽITKA A KOPR
LenkoS, s pažitkou problém nemám, ta mi v tom betonu jde, až se divím. Ale s koprem se mi stává, že ho musím rozhodit několikrát, než se chytí. Taky nevím, čím by to mohlo být. Přihnojím 1x za rok pár kuliček granulovaného hnoje, jinak nic. Já ho naštěstí moc nepotřebuju, jen do rychlokvašek. Ale jsou tu zdatné zahradnice, snad ti někdo poradí.
Když zachráníš jednu kočku, svět se nezmění, ale pro tuto kočku se svět změní navždy...
- Raven60
- žabí princezna/princ
Pažitka potřebuje polostinné stanoviště, půdu bohatou na humus, která musí být propustná a udržovaná ve vlhku. Ideální je hlinitopísčitý substrát s vyšším obsahem vápníku - půda se zásaditou půdní reakcí.
Pokud pažitka žloutne, pak má buď nedostatek vláhy nebo špatnou půdní reakci, případně málo živin nebo dostatek živin v nesprávném poměru.
Babská rada - říká se, že když pažitka neroste a schne, má se k ní dát kámen.
Pokud pažitka žloutne, pak má buď nedostatek vláhy nebo špatnou půdní reakci, případně málo živin nebo dostatek živin v nesprávném poměru.
- IvaP
- žabí královna/král
- Kontaktovat uživatele:
Tak u nás má pažitka jen tu první z podmínek, půdu máme těžkou, kyselou, nezalévá se a přesto roste.Raven60 píše:Pažitka potřebuje polostinné stanoviště, půdu bohatou na humus, která musí být propustná a udržovaná ve vlhku. Ideální je hlinitopísčitý substrát s vyšším obsahem vápníku - půda se zásaditou půdní reakcí.
- ri
- žabí královna/král
Přemokřené, přehnojené , příliš mnoho péče