Muž si před lety přivezl vzrostlý žumen (cissus) v závěsném květináči. Bydlí tady od začátku - leden 2012 - v ložnici, kupodivu přežil období bydlení v krabicích i všechny dovolené - to vždycky shodil pár listů, po zalití zase nahodil nové a vlastně vypadal pořád stejně. V červnu 2015 jsme ložnici celou přestavěli a kytka šla konečně pověsit. No a v minulém roce začal tak nějak vadnout. Nejdřív se na některých listech objevily uschlé fleky, čím dál častěji listy schnou, celá rostlina vypadá ovadle, "schlíple". Takhle už pomalu odchází skoro rok a dostali jsme se do stavu, který už fakt není dobrý. Jenže já prostě nevím co s tím. Když s tím začal, dostal přisypáno trochu hlíny a přišlo mi, že se spíš zhoršil, takže na kompletní přesazení jsem si netroufla. Vyčetla jsem, že má rád rosení, tak rosím, ale taky bez úspěchu. Chcípá bez ohledu na teplotu (v létě se to tady vypeče i na 30, naopak i teď spíme s pootevřeným oknem), na zálivku, na světlo,... Docela mne to mrzí, netuší někdo co s ním?