ŠikovnéLFSH píše:Zřídili to už před nějakou dobou, ale dozvěděla jsem se to až dnes: https://umo6.plzen.eu/zivot-v-obvodu/ak ... komat.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
homemade roušky
- IvaP
- žabí královna/král

- Kontaktovat uživatele:
Re: homemade roušky
Také mi přijde. Ti šikovnější mají možnost pomoci lidem, ti méně šikovní získají roušky a zároveň nemusí vůbec přijít do kontaktu.
LA
Dobrý den,
mám velikou prosbu. Sháním kontakt na někoho, kdo doma šije roušky a byl by ochoten mi cca 10-12 kusů prodat za rozumnou cenu? Co jsem pátrala, všichni te´d šijí pro instituce a zdravotnictví; já jsem bohužel na šití zcela levá, ale chtěla bych zkusit poslat sestřenici do USA, zdá se, že se na ně teď valí ta nejhorší vlna epidemie
Moc děkuji za zprávu!
mám velikou prosbu. Sháním kontakt na někoho, kdo doma šije roušky a byl by ochoten mi cca 10-12 kusů prodat za rozumnou cenu? Co jsem pátrala, všichni te´d šijí pro instituce a zdravotnictví; já jsem bohužel na šití zcela levá, ale chtěla bych zkusit poslat sestřenici do USA, zdá se, že se na ně teď valí ta nejhorší vlna epidemie
Moc děkuji za zprávu!
Poslala jsem soukromou zprávu.
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight
Děkuji za všechna doporučení a kontakty, něco jsem již pořešila, testovací balíček poslán, tak uvidíme.
Hezké dny, pevné zdraví a pohodové Velikonoce všem!
Vrána
Hezké dny, pevné zdraví a pohodové Velikonoce všem!
Vrána
- JarkaF
- žabí královna/král

- Kontaktovat uživatele:
Poměrně bezpracná rouška - netkaná textilie a barvička

Ovšem jako nezbytný módní doplněk je potřeba

Ovšem jako nezbytný módní doplněk je potřeba

Je to podivná doba, kdy místo psů nosí náhubek lidé.
Já jsem na některé roušky našila ozdobné knoflíky. Dokonce máme s Matýskem stejné tmavomodré roušky a na každé jsou čtyři knoflíky s parníkem.
Jen se mi pořád ještě nepovedlo vyřešit roušku na lemura - má silně špičatý čumák a malá ouška.
Já jsem na některé roušky našila ozdobné knoflíky. Dokonce máme s Matýskem stejné tmavomodré roušky a na každé jsou čtyři knoflíky s parníkem.
Jen se mi pořád ještě nepovedlo vyřešit roušku na lemura - má silně špičatý čumák a malá ouška.
LA
- sharka.68
- žabí královna/král

- Kontaktovat uživatele:
pro lemura- najdi si epidemii dýmějového moru, tam ten zobák, co byl místo roušky- najdeš.....

- IvaP
- žabí královna/král

- Kontaktovat uživatele:
Na lemura bych změřila délku čumáku, udělala kruh o poloměru délky čumáku a pak použila kruhovou výseč, stočila do kornoutu, na špičce bych pak zaoblila.LFSH píše:Je to podivná doba, kdy místo psů nosí náhubek lidé.![]()
Tak se mi konečně podařilo vyrobit roušku i pro lemura.
Nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem tu roušku našila lemurovi přímo na čumák a pak už jen obroubila a přišila gumu.
Ale stejně je ministerstva zdravotnictví nezodpovědné, že nezveřejnili návod na výrobu roušky pro plyšové lemury.
Ale stejně je ministerstva zdravotnictví nezodpovědné, že nezveřejnili návod na výrobu roušky pro plyšové lemury.
LA
Ti, co nepodlehli výzvám muzeí, mají výhodu. Už se zase začínají objevovat a já co nevidět budu muset spichnout nahubek na jezevce a prasátko.
V Klatovech zavedli zákaz návštěv v domově důchodců.
LA
- IvaP
- žabí královna/král

- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem je vyprala a jsou nachystané na další koloLFSH píše:Ti, co nepodlehli výzvám muzeí, mají výhodu. Už se zase začínají objevovat a já co nevidět budu muset spichnout nahubek na jezevce a prasátko.
- sharka.68
- žabí královna/král

- Kontaktovat uživatele:
mám je taky vyprané a připravené,vozím je i v autě,mám ji v práci v šupleti,pěkně zatavenoou v igelitu...
covid je v Přelouči v domově pro seniory..ten je od nás přes 3 ulice...zákaz návštěv už tady v okolí vyhlásily všechny domovy....
covid je v Přelouči v domově pro seniory..ten je od nás přes 3 ulice...zákaz návštěv už tady v okolí vyhlásily všechny domovy....

Je to maličko mimo téma, ale stále to spolu v této situaci souvisí. Dělal jste tu někdo domácí dezinfekci na ruce? Našla jsem tento návod https://www.jakbytfit.cz/zdrave-tipy/vyroba-dezinfekce/" onclick="window.open(this.href);return false; Případně kdyby to někdo nechtěl rozklikávat tak tady je postup:
¾ hrnku Isopropylalkoholu (99%)
¼ hrnku gelu z aloe vera
10 kapek esenciálního oleje (Tea Tree, Levandule…)
Co si o tom myslíte? Bude taková dezinfekce plnit nějaký účel? Nebo je to zbytečná práce, když se dá koupit malá lahvička do 100 korun, která chvíli vydrží? Chtěla jsem ji vyrobit více a dát to do rodiny, ale nejsem si jistá.
¼ hrnku gelu z aloe vera
Co si o tom myslíte? Bude taková dezinfekce plnit nějaký účel? Nebo je to zbytečná práce, když se dá koupit malá lahvička do 100 korun, která chvíli vydrží? Chtěla jsem ji vyrobit více a dát to do rodiny, ale nejsem si jistá.
Jestli to plní účel nevím, ale používám to taktoSmetanova píše:Je to maličko mimo téma, ale stále to spolu v této situaci souvisí. Dělal jste tu někdo domácí dezinfekci na ruce? Našla jsem tento návod https://www.jakbytfit.cz/zdrave-tipy/vyroba-dezinfekce/" onclick="window.open(this.href);return false; Případně kdyby to někdo nechtěl rozklikávat tak tady je postup:
¼ hrnku gelu z aloe vera
200ml lihu to věřím, že je podobné jako Isopropylalkoholu (99%)
10ml peroxidu 3%
trochu gelu z aloe ( ne vždy)
pár kapek levandule... ( tea Tree a máta mi po nějaký době nedělá dobře- smrdí mi, ně že by se něco kazilo, jen je mi ta vůně po pár dnech protivná)
Kupovat lahvičku za kilo, to by mi pak chybělo na jídlo
A snažím se ruce často mýt. Teplá voda a a mýdlo. Nechci vidět účet za vodu letos. Víc praní, víc mytí. Zato na kytičky a záhonky striktně zadržená voda z nebe spadlá.
„Mají-li duši, čímž míním, že jsou schopna cítit lásku, věrnost a vděčnost, pak jsou zvířata lepší, než spousta lidí.“ James Herriot alias Alf Wight