15. 6. 2015 Dítě jede poprvé na vodu

Moderátoři: Lika, radanova

Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Re: 15. 6. 2015 Dítě jede poprvé na vodu

Příspěvek od Beda »

radanova píše:na chmelu
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Obrázek

ri
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od ri »

Přirozeně. Není nic strašnějšího, než pivo z ešusu
:D

sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

Beda píše:
radanova píše:na chmelu
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Bedo,co tě tak rozesmálo? :shock:
Obrázek

sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

ri píše:Přirozeně. Není nic strašnějšího, než pivo z ešusu
:D
to je horší jak pivo z lampy :mrgreen:
Obrázek

Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Rpuť »

Je to blbina, ale např. není od věci mít sebou takovej ten miniotvírák na konzervy, v lepším případě s držátkem, co slouží jako lžička. Je to za půl darma, vejde se do peněženky a je to velmi použitelné. :usmev:

Beda
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beda »

sharka.68 píše:Bedo,co tě tak rozesmálo?
no, z Hradce jsme na chmel taky jezdívali - a když jsem si představila ten dlabanec a ty ešusy, tak jsem se holt neudržela :bzik: :bzik: :bzik:
Obrázek

RenataE
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od RenataE »

sharka.68 píše:tak jen doufej,že část těch věcí,nenajdeš po jeho odjezdu, vecpaných do skříně..... :wink:

PS2: už jsi si někdy dojela na dovolenoou a neměla tašku s věcma na sebe?
Viděla jsem na vlastní oči, jak to cpal do batohu. A druhé PS - to se mi fakt nikdy nestalo, dokonce mi ani žádné aerolinky nezašantročily kufr.

RenataE
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od RenataE »

Xerxová píše:do hor i na vodu... vždy s porcelánovým širokým hrníčkem. Vejde se do ešusu (tudíž se nerozbije). Nepálí do ruky. A čaj nebo kafe z něj chutná nejlíp :chi:
Přesně tak, hrnek se vejde do ešusu. Nicméně Hřívnatec hrnkem pohrdl, stejně tak otvírákem, který zmínila Rpuť ("pivo si otevřu nožem a fazole jsou trhací"). Lžíci si vzal sám od sebe.

Rpuť
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Rpuť »

A aspoň rybičku má? :blob:

Xerxová
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Xerxová »

když pivo otevře nožem... tak má nejen rybičku.

karolina

Příspěvek od karolina »

Z esusu mi chutnalo uplne vsechno, hlad je hlad!
Chmely jsem absolvovala mnohokrat - jarni dratkovani, letni sber rucne i na kombajnu. K tomu brambory a kameny. Brigad bylo hafo, vzdycky sranda, nevadilo nic. Ovalene chleby s hlinou, caj se vsim, co plavalo, co neplavalo, to se ze dna esusu vymylo u pumpy.
Hlavne, ze bylo co do huby, ale taky uz je to drahne let zpatky.
A nezapomenutelna historka z prazdnin na chalupe s tatinkem. Jezdila jsem za nim a on vzdy mel pripravene jidlo, nez jsem dorazila od autobusu pesky do hor. Napr.polevku z pytliku. Mela jsem rada bramborovou. Jednou jsem dojela, dostala plny talir te dobroty a pri dojidani mi kroupaly drobne kaminky mezi zuby. Tak jsem si zanadavala na bolsevika, jak to vsechno ku.vi a kdovi, co tam davaji...... Nez doslo na myti nadobi. Okraje rendliku od polevky byly veeeeelmi spinave. Na muj dotaz, co v tom varil otec naposledy mi bylo odpovezeno, ze brambory ve slupce. "Hmmmmmm, a umyl jsi je pred tim?" naivne jsem vznesla dotaz. "Proc? Varem se spina desinfikuje a ja nebudu jak vy furt neco mejt!" odvetil spokojene pan profesor a bylo!
Proste varil pekne porad v jednom rendliku a vyhovovalo mu to, i kdyz nadobi jsme meli doma dost.

YGA
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od YGA »

Ba ba, Karolíno - když je hlad, tak se na porculán nehledí. Jeden Jendův kolega zas svým dětem vařil v rychlovarné konvici párky a pak tou vodou zalil čaj. No a myslíš, že si dovolili odporovat? Jak byli rádi, že mají něco teplého do břucha. Šak naša stařenka dycky říkávali "Houby víš, po čem sklustneš!"

karolina

Příspěvek od karolina »

No tak rychlovarna konvice za tatinka nebyla, jinak by to bylo urcite to same!
Vodu na caj a kafe varil v plechacku kdyz varil v lete na varici. Kdyz se topilo v kachlacich, pouzival vodu z kamnovce nebo si zalil hrnek naberackou z pradelnaku plneho horke vody na myti. Ani caj ani kafe nebylo k piti. Voda se nikdy nevarila!

oskarina
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od oskarina »

No a já jsem před cca deseti lety, když dítko jelo prvně na vodu s partou, zapůjčila nafukovací vestu a vnutila jsem mu ji sebou. No, mám to na talíři dodnes.... úzkostná matka :D :D .
Reputaci jsem si napravila, když jsem mu, ze stejných pohnutek, na noční přechod Brd a Hřebenů zakoupila tehdy málo známou věc - čelovku - a donesla jsem mu ji na místo srazu (sdělil mi to totiž asi tři hodiny před startem). On se za mne před kluky styděl, musela jsem mu ji předat...pokoutně... :oops: :roll: , ale když v noci na hřebenovce byla opravdu TMA a jaksi tam nikde nebylo veřejné osvětlení jako v Praze, tak byl syn král a měl kolem sebe družinu věrných, kteří se drželi šajnu z čelovky a svorně doklopýtali na konec trasy. :D

LFSH
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od LFSH »

Karolíno, s tím kamnovcem jsi mi připomněla, jak byla babi kdysi na návštěvě u jedněch známých (nebo dokonce vzdálených příbuzných?). Nejdřív paní domů ponořila do kamnovce hrnek zapatlaný od šrotu a zalila jím krmení pro drůbež, pak vzala jiný (čistší) hrnek a tím vodou z téhož kamnovce zalila kafe pro babi. Jak vypadala ta voda a kamnovec samotný, naštěstí neviděla.
LA

Odpovědět