Tak já nevím Renato, jestli bych si přála, aby se mi dítko spálilo, nebo ne. ALe uznávám, že to je jedna z nejúčinnějších výchovných metod

. No velkej je dost, on to zvládne. Spíš jde o to, jestli ho to chytne, nebo nadosmrti otráví. Ale to ovlivní hlavně kolektiv, se kterým jede. Taky samozřejmě počasí, ale to až na druhém místě.
Teda Matyldo, to musel organizovat nejakej trouba. Na vodu jsem jezdívala hlavně jako dítko vedoucího (admirála hladomora). Každý den se vařila večeře, ráno se hromadně mazaly chleby pro všechny (rohlíky byly jen občas, jsou moc drahé a nesnášejí nacpání do loďáků, takže vlastně jen když se nakupovalo to ráno) a v poledne se zastavilo někde u břehu a obědvali jsme opět chleba s něčím, tentokrát bez namazání. S výjimkou asi tak jedné události, kdy se nepovedlo sehnat zásoby v plánovaném místě (po které se objevil ten titul), bylo vždy jídla dost a to v době, kdy o víkendech fakt nebylo nikde nic otevřeného. Vždy se sebralo několik dětí, prázdné loďáky a šlo se nakoupit. Jak to, že oni jídlo nepobrali? My měli 2/3 lodí zavřených a pobrali jsme i obří hrnec a rošt pod něj. A to jsme jako stany měli stará Áčka a spali na nafukovačkách. Dneska to vybavení zabere mnohem méně místa, i spacáky jsou skladnější (a teplejší). Že by ty současné lodě byli menší? To se mi nezdá.
Ovšem památky sme si moc neužili, to přiznávám. Akorát vždy uprostřed akce se někde stálo dva dny a šlo se do města. A to byl taky jediný oběd v restauraci za celou dobu a platil se nějak hromadně z rozpočtu akce. A sem tam se vylezlo na nějakou zříceninu, co byla přímo u vody s dobrým kotvištěm (Zbořený kostelec na Sázavě, nebo Dívčí kámen na Vltavě).
Naše děti už splouvaly kus Sázavy a jistě se jim to ještě párkrát poštěstí s námi, než vyrazí samy, tak doufám, že budou mít dost rozumu. Zatím tedy jen jednodenně, ale pod stan zase jezdíme s autem, tak se to prostě jednou spojí dohromady a bude.