Krmítka

Do tohoto fóra by se hodila témata týkající se zvířat a zvěře. Rady a zkušenosti s chovem a odchovem. Rady začátečníkům, výměna zkušeností s léčením nemocí. Zkrátka vše, co Vás napadne, když se někdo zeptá na Vaše zvířátko.
Pokud se zde sejde víc lidí od jednoho zvířete, založíme jim vlastní kategorii, stejně, jako to mají psi a kočky.
Odpovědět
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Re: Krmítka

Příspěvek od sharka.68 »

Vave píše:Nechala jsem si poslat 10 kg čištěné slunečnice a mám už je k vyzvednutí na výdejním místě, sms mi ale přišla až v pátek odpoledne, tak musím až v pondělí, bo tam v sobotu nejsou. Zatím mají sýkorky k dispozici koule. Zbytek loňské slunečnice jsem vysypala minulý týden.
U nás je hodně listí na zemi a hodně listí na stromech, jen některé jsou už holejší.
Jen 10 kilo Vaví? Dneska jsme si já a Raven vyzvedly u rozvozu každá 35 kilo slunečnice-černé,čištěné.
Obrázek
Vave
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Vave »

Já to nemám kam dát, takže přikupuju podle potřeby. Mimo to do mých krmítek nosí slunečnici sousedé i děti z blízké školky, takže ta spotřeba není tak velká. :usmev:
Obrázek ObrázekObrázek
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

Tak to máš dobrý, tady u nás krmím jen já a pak školka u sebe na zahradě....
Obrázek
Tečka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Tečka »

Tak jsem chtěla udělat ptákům zase plněné kokosové skořápky, v domnění že mám v mrazáku ještě jednu Ivu. Nemám! Bylo to nějaké máslo.
Takže Ivy jen zbytek, myslíte, že můžu do těch skořápek dát pár nevymačkaných, nesolených škvarků? Mám jich trochu ve sklenici v lednici, občas si je rozmáznu na chleba, ale zase to nejím tak často, tak bych je mohla zužitkovat tady.
Když zachráníš jednu kočku, svět se nezmění, ale pro tuto kočku se svět změní navždy...
Tečka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Tečka »

Tak jsem včera přitáhla dalších 8 kg slunečnice, víc jí pán neměl, ale bude mít po neděli.
Zimní jabloň, která se nedá očesat, byla ještě minulý týden docela plná, dnes tam není ani šťopka.
Tak abych ještě začala kupovat jablka. :yes:
Když zachráníš jednu kočku, svět se nezmění, ale pro tuto kočku se svět změní navždy...
assol
žába/žabák
žába/žabák

Příspěvek od assol »

Krájím kosíkům jablíčka a jen se po nich zapráší. :yes: Modré kuličky psího vína už dááávno obrali do jedné a tak jsou za jablíčka vděční. Dcera se zetěm přivezli 20 kilo slunečnice (už podruhé a já přikupuju po kilech), na chvíli to vystačí. :) Také dávám v těhle mrazech do krmítka kousky másla, to jsem vyčetla od nějakého ornitologa. A na různých místech visí lojové kouličky.
Tečka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Tečka »

Mně na ty kupovaný koule nejdou, nejedou jim. Psí víno i zimolez už jsou obrané. Ty jablíčka ze stromu obrali během týdně, dvě jsem jim tam dneska nakrájený hodila, nakupovat pojedu v sobotu (jestli se dostanu do auta), takže nějalý levný budu muset koupit. Věším akorát dvě půlskořápky kokosu, dávám tam rozehřátou Ivu a doplňuju slunečnicí a nemačkanými škvarky. Do krmítka jsem přes tyhle mrazy kromě slunečnice dávala táfličky tuku. Jako formu jsem použila kočičí vaničky.
Letos jsem nesehnala lůj.
sharka.68
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharka.68 »

mám tu slunečnici a jablíčka a poctivej lůj (Globus)...a louskám jim i oříšky....lůj je jak cednik, zobou o život....dávám i vlažnou vodu na pití...to se u toho vždycky sýkory a červenky sletěj,fofrem se napijou...a zas honem zobat,zobat....
Obrázek
jakkel
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakkel »

Zkusím oživit tohle téma :D

Mám novou hračku, tak sem dám dnešní fotku a odkaz na facebook s filmíkem :D

a tady je pak filmík
Vave
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Vave »

Moc hezká hračka! To je prima, že můžete takhle sledovat ptáčky. Já mám krmítko daleko předaleko a tak vím houby, co se tam děje. Video je taky prima.
A líbí se mi ten domeček na zrní a taky šiška na koule. Kde jste je sehnali?
Obrázek ObrázekObrázek
Jajka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Jajka »

Vave píše: 04.02.2022 17:08:47 0 ...Kde jste je sehnali?
To mě také zajímá. Na slunečnice máme kromě speciálně vyvrtaných kokosů i válec s otvory a bidélky, ale z něho toho docela dost vypadne na zem a pak se na tom přiživují holubi, což nás štve. Ten domeček se plní komínem?
Vave
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Vave »

Obrázek ObrázekObrázek
jakkel
žabí královna/král
žabí královna/král
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakkel »

No, prostě jsme to koupili v Hornbachu, Nebo možná v OBI? A taky to máme daleko. Ta hračka je fotopast pověšená u krmítka :D

Jo, domeček se plní komínem.

P.S. všimli jste si těch zvonků? Jako ptáčků zvonků.
Jajka
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Jajka »

Já ano :usmev:
Vave
žabí královna/král
žabí královna/král

Příspěvek od Vave »

Zvonci mi lítali na krmítko v Praze, to bylo blízko balkónu. Byli to drzouni a bordeláři, všechny vyhnali a všechno rozházeli. :usmev:
Obrázek ObrázekObrázek
Odpovědět