Co se starými bramborami?

Odeslat odpověď


Odpověď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :shock: :? 8) :lol: :-P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :?: :!: :idea: :arrow: :mrgreen: :super: :kiss: :haha: :heart: :in_love: :uff: :grr: :nevim: :clap_hands: :usmev: :slunce: :no: :pche: :krik: :bang_head: :hammer: :flowers: :love: :argue: :hmm: :hops: :blob: :wave: :prosim: :doh: :chi: :wink2: :jazyk: :bzik: :ask: :yes: :oddech: :brecim: :blbej: :sad2: :thumb_up: :thumb_down:
Zobrazit další smajlíky
BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí
Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Co se starými bramborami?

Re: Co se starými bramborami?

Příspěvek od sharka.68 » 16.04.2018 6:56:45 0

no jo,já zapomněla,ty máš konečně kuchyň a ne pidikouteček....tak to jo,a neboj,to tě brzo přejde.... :wink2: :chi:

(myslím to tak,že budeš zdravám,najdeš si práci a nebudeš mít čas..)

Re: Co se starými bramborami?

Příspěvek od Karolína » 13.04.2018 7:26:08 0

Crcám se s tím ráda. Jednak mě to baví a také na to mám čas! Spoustu času! A hodlám se rozmazlovat aspoň takhle, když to zatím jinak nejde.

Re: Co se starými bramborami?

Příspěvek od sharka.68 » 13.04.2018 5:47:40 0

YGA píše:
Jinak Karolínina verze je už přímo luxusní jídlo :clap_hands:


no proto jí píšu,že se s tím moc crcá :-D

Re: Co se starými bramborami?

Příspěvek od IvaP » 12.04.2018 18:19:33 0

YGA píše:No Jeník už delší dobu ujíždí na "bramborách na půlku" - dobře umyté brambory překrájet na půlku a v lehce vymaštěném elektrickém čtveratém hrnci (něco jako remoska, ale peče jen ze spodu) upíct - k upečeným přidávám pouze osolené česnekové máslo. S hrnkem mlíka to nemá chybu.
Jinak Karolínina verze je už přímo luxusní jídlo :clap_hands:

Ygo, psala jsi, že se Jeníkovi zhoršila cukrovka... Zrovna toto jídlo pro diabetika moc není - 300 g pečených brambor + 300 ml mléka je přes 60 g sacharidů. A to ta porce brambor je docela malá. A před mlékem jsem byla diabetoložkou varována, ono má toho cukru docela dost, a hrnek vypiješ, ani nevíš.

Re: Co se starými bramborami?

Příspěvek od YGA » 12.04.2018 10:48:52 0

No Jeník už delší dobu ujíždí na "bramborách na půlku" - dobře umyté brambory překrájet na půlku a v lehce vymaštěném elektrickém čtveratém hrnci (něco jako remoska, ale peče jen ze spodu) upíct - k upečeným přidávám pouze osolené česnekové máslo. S hrnkem mlíka to nemá chybu.
Jinak Karolínina verze je už přímo luxusní jídlo :clap_hands:

Re: Co se starými bramborami?

Příspěvek od Tečka » 12.04.2018 10:28:22 0

No, ano, bramborák hlavně ze starých brambor. A miluju brkaši, klidně bez ničeho, nebo posypanou lehce opraženou anglickou, když se zrovna nevyskytuje doma kus masa. A je rychle hotová, když je hlad. :super:

Re: Co se starými bramborami?

Příspěvek od Inka » 12.04.2018 10:06:14 0

Ze starých brambor je báječný bramborák, bramborové placky. Je s tím ale trochu více práce
Důkladně omyté pečené v soli pod alobalem a k nim zakysaná smetana s koprem

Re: Co se starými bramborami?

Příspěvek od Tečka » 12.04.2018 10:05:32 0

Ale to přece vůbec netvrdím, ale opečené s nápadem prostě vypadají líp. Já je taky peču obyčejně nasucho, vždyť se k tomu přiznávám, dělám je jako ty, ale solím až upečené na talíři, aby se v troubě na nich ta sůl nerozmáčela a mám je radši s lupínky másla než se sádlem. A je to moje oblíbené letní jídlo.
Taky jsem někdy ze zbytků, co dům dal, udělala dost dobré jídlo, které už se mi nikdy později nepodařilo znova trefit.

Re: Co se starými bramborami?

Příspěvek od sharka.68 » 12.04.2018 9:15:21 0

a ty si Tečko myslíš,že ty upečený a protřepaný nevypadají dobře? :wink2:

Re: Co se starými bramborami?

Příspěvek od Tečka » 12.04.2018 9:02:13 0

Karolína píše:Důkladně jsem je očistila kartáčkem, případné klíčky (moc jich ale nebylo) odstranila a překrájela brambory na půlky.
Nahoře jsem do nich vyřízla takové "Véčko" a do něj vložila špalíček anglické slaniny.
Na pekáček jsem vložila pečicí papír, posypala ho mořskou solí a na tu poskládala půlky brambor se slaninou.
Vložila do trouby a pekla asi půl hodiny.
Tuk ze slaninky se krásně vypekl, promastil brambory i zespoda a brambory byly navrchu nádherně křupavé.
A připravila jsem si dipy.


To je tak, když se vaří s láskou, aby to nejen chutnalo, ale i vypadalo. :super:

Re: Co se starými bramborami?

Příspěvek od sharka.68 » 12.04.2018 5:39:19 0

se s tím moc crcáš Karol :chi: , bych je překrájela,posolila,dala upéct na sucho a pak obalila-proházela v trošce vyškvařené slaniny nebo sádla s rozmačkaným česnekem ..k tomu kefír stěma bylinkama....mě i ty salátový okurky přijdou syntetický...

Re: Co se starými bramborami?

Příspěvek od Tečka » 11.04.2018 18:52:53 0

Tomu se říká udělat z prdu kuličku. (promiň, nic ve zlém to není). Náhodou tyhle vyšlágy se obvykle velmi povedou :super: .A k opečeným bramborám miluju obyčejné okurky se zakysankou. Tys měla ten dip vymakanější, mě to stačí takhle. Ale třeba to taky někdy zkusím a la Karolína.

Co se starými bramborami?

Příspěvek od Karolína » 11.04.2018 18:38:32 0

Pořád něco stěhuji a něco někam přesunuji......... pak se nestíhám divit, co jsem všechno našla.
Např. pytlík brambor, které už mají ten nejlepší svěží čas za sebou.

Důkladně jsem je očistila kartáčkem, případné klíčky (moc jich ale nebylo) odstranila a překrájela brambory na půlky.
Nahoře jsem do nich vyřízla takové "Véčko" a do něj vložila špalíček anglické slaniny.
Na pekáček jsem vložila pečicí papír, posypala ho mořskou solí a na tu poskládala půlky brambor se slaninou.
Vložila do trouby a pekla asi půl hodiny.
Tuk ze slaninky se krásně vypekl, promastil brambory i zespoda a brambory byly navrchu nádherně křupavé.
A připravila jsem si dipy.
Základem zakysaná smetana, trocha tvarohu, sůl. Jeden s příchutí česneku, druhý s bylinkami (mražený libeček a pažitka), poslední s křenem.
Váhala jsem nad rajčaty jako přílohu, ale já ta syntetická ze super-hyper nemusím, tak jsem si koupila salátovou okurku a nadělala z ní takové ty špagetové nudličky přístrojem, který byl ještě z Prahy nevybalen. Přikořenila, posolila a k těm bramborám to byla skvělá kombinace.

Nahoru