od aida » 23.06.2017 17:31:26 0
Hovězí řízek je dobrý, ale musí se umět udělat (dobré je trošku jej počesnekovat). No a ad ta líčka - to opravdu žádné kvalitní maso není, je to jedno z nejpodřadnějších a původně nejlevnějších. Dřív se to vyhazovalo (resp. dávalo do kafiny, tj. kafilerie), případně si z toho jatečtí něco v práci uvařili nebo vzali domů. To, že jsou líčka dnes tak populární, způsobili takoví ti "televizní kuchaři" (hlavně jeden z nich, nechci jmenovat), našli levnou surovinu, udělali kolem toho rozruch, navymýšleli si spoustu nepravdivých historek a začali jídla z líček draze prodávat ve svých podnicích, lidi začali po líčcích pátrat v obchodech, čímž zákonitě stoupla cena a najednou je z toho super delikatesní a velmi drahá surovina. Než se do mě pustíte, že povídám nesmysly, tak jen upozorním, že čerpám přímo od zdroje - jednak jsem v podstatě řeznice s diplomem a jednak jsem o tom mnohokrát debatovala se svými staršími a zkušenějšími kolegy (např. jeden z nich vzal naši profesi opravdu od píky - vyučil se řezníkem, pracoval na Zvonařce; pak si dodělal střední a nakonec i vysokou a odešel z jatek, kde strávil snad půlku profesního života do státní správy, ten řemeslu opravdu rozumí, s ním jsem to probírala nejvíc), ti se té dnešní situaci jen smějí. Identická situace jako s líčky je i ohledně dnes tak vychvalovaného pupku nebo tzv. veverky, ta už je odpad opravdový, ale snobi si ji rádi kupují a jak jim chutná.
P. S. Proti líčkům jako takovým nic nemám, vůbec nic, když se umí udělat, jsou dobrá (guláš je taky lepší z kližky než třeba z kýty, že jo), vadí mi ta předraženost a vymyšlené historky kolem.
P. P. S. Ale jakože jsem nic neřekla, ano?
Hovězí řízek je dobrý, ale musí se umět udělat (dobré je trošku jej počesnekovat). No a ad ta líčka - to opravdu žádné kvalitní maso není, je to jedno z nejpodřadnějších a původně nejlevnějších. Dřív se to vyhazovalo (resp. dávalo do kafiny, tj. kafilerie), případně si z toho jatečtí něco v práci uvařili nebo vzali domů. To, že jsou líčka dnes tak populární, způsobili takoví ti "televizní kuchaři" (hlavně jeden z nich, nechci jmenovat), našli levnou surovinu, udělali kolem toho rozruch, navymýšleli si spoustu nepravdivých historek a začali jídla z líček draze prodávat ve svých podnicích, lidi začali po líčcích pátrat v obchodech, čímž zákonitě stoupla cena a najednou je z toho super delikatesní a velmi drahá surovina. Než se do mě pustíte, že povídám nesmysly, tak jen upozorním, že čerpám přímo od zdroje - jednak jsem v podstatě řeznice s diplomem a jednak jsem o tom mnohokrát debatovala se svými staršími a zkušenějšími kolegy (např. jeden z nich vzal naši profesi opravdu od píky - vyučil se řezníkem, pracoval na Zvonařce; pak si dodělal střední a nakonec i vysokou a odešel z jatek, kde strávil snad půlku profesního života do státní správy, ten řemeslu opravdu rozumí, s ním jsem to probírala nejvíc), ti se té dnešní situaci jen smějí. Identická situace jako s líčky je i ohledně dnes tak vychvalovaného pupku nebo tzv. veverky, ta už je odpad opravdový, ale snobi si ji rádi kupují a jak jim chutná.
P. S. Proti líčkům jako takovým nic nemám, vůbec nic, když se umí udělat, jsou dobrá (guláš je taky lepší z kližky než třeba z kýty, že jo), vadí mi ta předraženost a vymyšlené historky kolem.
P. P. S. Ale jakože jsem nic neřekla, ano? ;-)