BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :shock: :? 8) :lol: :-P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :?: :!: :idea: :arrow: :mrgreen: :super: :kiss: :haha: :heart: :broken_heart: :in_love: :uff: :grr: :nevim: :clap_hands: :usmev: :slunce: :no: :pche: :krik: :bang_head: :hammer: :flowers: :love: :argue: :hmm: :hops: :blob: :wave: :prosim: :doh: :chi: :wink2: :jazyk: :bzik: :ask: :yes: :oddech: :brecim: :blbej: :sad2: :thumb_up: :thumb_down:
Zobrazit další smajlíky

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU

Re: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU

od MaRi » 01.07.2017 19:29:58 0

Tajnosnubná Karolína naznačuje budoucí dění, ale plné hlášení nepodává :super: Plně ovšem chápu, že veřejně se všechno neříká - a navíc, plně s tím souhlasím. Ale nepopírám, že zvědavost mi pokoj nedává :wink2: :wink2:

Karolíno, moc ti přeju, aby se ti život konečně dostal do takových kolejí, ve kterých ti bude s mňoukálky dobře. A to včetně vaření.
(Mně se pořád ještě nedaří dostat do té správné nálady na vaření, o pečení nemluvě.)

Re: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU

od Karolína » 01.07.2017 18:43:41 0

Tak jako je DRSOŇ a JASOŇ - neboli fernet klasický a fernet citronový nebo pomerančový, tak maminka když tohle pekla, říkávala bílkovému chlebíčku HEBOUŠ, protože byl takový jemný (do něj dávala pouze rozinky máčené v rumu) a tomu biskupskému TVRĎOCH a do toho patřilo proslazené ovoce. To jsme dělaly spolu doma - třešně, višně a další ovoce jsme nakládaly do cukerného roztoku a pak se to vysušilo v troubě a zavíčkovalo do skleniček.
Já jsem měla oba typy moc ráda.
Těším se, že si konečně budu takové laskominy připravovat. Jak mně ta kuchyň chybí!

Re: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU

od Inka » 05.06.2017 6:14:06 0

Souhlas, biskupský chlebíček není chlebíček bílkový, společný mají pouze tvar. Bílkový dělám, pokud mám 8 bílků, takže ne tak často. Biskupský chlebíček by měl být podle mne trochu hutnější, než běžná bílá buchta s něčím. My tomu doma říkáme pejsek a kočička

Re: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU

od Návštěvník » 03.06.2017 16:25:37 0

HannaH píše:Ne že bych ho někdy pekla :-) ale vim, že švagrová ho vždycky dělala, když jí zbyly bilky. Tak na tom sněhu asi něco bude.
To je bílkový chlebíček :wink:

Re: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU

od HannaH » 03.06.2017 14:40:50 0

Ne že bych ho někdy pekla :-) ale vim, že švagrová ho vždycky dělala, když jí zbyly bilky. Tak na tom sněhu asi něco bude.

Re: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU

od Beda » 03.06.2017 10:39:18 0

ale právě naopak :wink2: - míň práce, o jednu nádobu plus metličky míň nádobí k mytí :mrgreen:

jen mě to překvapilo, našla jsem asi tři recepty, a víceméně byly všechny stejné

Re: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU

od IvaP » 02.06.2017 22:17:17 0

Beda píše:takže žádný sníh?? ten píšou skoro všude
Takto je to opsáno z učebnice pro cukráře. Asi bys tím sněhem nic nezkazila.

Re: BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU

od Beda » 02.06.2017 22:08:19 0

takže žádný sníh?? ten píšou skoro všude

BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK PRO BEDU

od IvaP » 02.06.2017 21:00:25 0

Suroviny:
100 g moučkový cukr
120 g hladká mouka
100 g máslo
2 vejce
30 g hrozinky
30 g kandovaného ovoce
1,5 g prášku do pečiva

Postup: cukr a máslo šleháme do pěny, postupně zašleháme celá vejce, opatrně, aby se nesrazilo. Po došlehání zlehka zamícháme směs mouky, rozinek, ovoce a kypřícího prášku. Pečeme při teplotě 180 st., dopékáme při 200 st. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.

Nahoru