od HCHO » 07.08.2018 21:26:22 0
Když jsem teď vymejšlela něco bezlepkovýho, vzpomněla jsem si ještě na jeden Terrův recept, kdysi zkopírovanej z diskuse (kdysi jsem si ho tiskla v originální verzi a tak ho sem přepisuju, je prostě Terrův):
"Verenko, ony ty pralinky vzdor očekávání nejsou rumové: vezme se 100 ml šlehačky (tekuté), ta se zahřeje skoro k varu a vutí se do ní 150g (teba i trochu víc) hořké čokolády. Když se čokoláda rozpustí - všechno je to pěkně hustý krém - přidají se 2-3 lžíce oblíbeného alkoholu (brandy, whisky...), všechno se to promíchá a dá asi tak na 2 hodinky do ledničky. Tam to úspěšně ztuhne. Ze ztuhlé hmoty se lžičkou (nejlíp namočenou ve vodě) vykrajují jakési tlusté "hoblinky", ty se obalí v práškovém kakau a dají na misku. Nejlíp jen tolik, kolik jich člověk hodlá sníst, směs se chová jako pověstná ledová čokoláda a v lednici je jí líp... Ježkovovoko, já už zase slintám... Verenko, jsi pomstěna"
Často na Terrovic smečku vzpomínám...
Když jsem teď vymejšlela něco bezlepkovýho, vzpomněla jsem si ještě na jeden Terrův recept, kdysi zkopírovanej z diskuse (kdysi jsem si ho tiskla v originální verzi a tak ho sem přepisuju, je prostě Terrův):
"Verenko, ony ty pralinky vzdor očekávání nejsou rumové: vezme se 100 ml šlehačky (tekuté), ta se zahřeje skoro k varu a vutí se do ní 150g (teba i trochu víc) hořké čokolády. Když se čokoláda rozpustí - všechno je to pěkně hustý krém - přidají se 2-3 lžíce oblíbeného alkoholu (brandy, whisky...), všechno se to promíchá a dá asi tak na 2 hodinky do ledničky. Tam to úspěšně ztuhne. Ze ztuhlé hmoty se lžičkou (nejlíp namočenou ve vodě) vykrajují jakési tlusté "hoblinky", ty se obalí v práškovém kakau a dají na misku. Nejlíp jen tolik, kolik jich člověk hodlá sníst, směs se chová jako pověstná ledová čokoláda a v lednici je jí líp... Ježkovovoko, já už zase slintám... Verenko, jsi pomstěna"
Často na Terrovic smečku vzpomínám...