Ostružinový cheesecake

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :shock: :? 8) :lol: :-P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :?: :!: :idea: :arrow: :mrgreen: :super: :kiss: :haha: :heart: :broken_heart: :in_love: :uff: :grr: :nevim: :clap_hands: :usmev: :slunce: :no: :pche: :krik: :bang_head: :hammer: :flowers: :love: :argue: :hmm: :hops: :blob: :wave: :prosim: :doh: :chi: :wink2: :jazyk: :bzik: :ask: :yes: :oddech: :brecim: :blbej: :sad2: :thumb_up: :thumb_down:
Zobrazit další smajlíky

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Ostružinový cheesecake

Ostružinový cheesecake

od IvaP » 03.08.2019 7:45:03 0

[OBR=][/OBR]Urodila se nám spousta ostružin, džem máme od loňska, do mražáku jsem už taky něco nacpala a tak jsem bloumala po webu, co z nich třeba upéct. Narazila jsem na docela zajímavý recept na blackberry cheesecake, americký, jak jinak, takže strašné množství cukru. Chvíli jsem na to zírala, jestli je to možné a pak jsem si vzpomněla na Hanku W, která kdysi psala, že americké dorty jsou tak sladké, že jsou až hořké (asi se zahltí receptory sladké chuti a na tu přemíru cukru reagují ty na hořkou). Recept jsem si upravila, jen v těstě jsem ponechala to šílené množství, má tam překvapivě svou funkci, dlouhým pečením zkaramelizuje a korpus je i po půl dni křupavý. Pokud byste někdo chtěl upéct podle původního receptu, tak je zde

Na těsto:

3/4 hrnku krupicového cukru
1 a 1/2 hrnku mouky
půlka másla
1 žloutek
Zpracujeme, natlačíme do dortové/koláčové formy o průměru 28 cm a uděláme vyšší okraje. Dno lehce popícháme vidličkou a dáme na 20 minut péct do trouby (160 stupňů)

Náplň:

200 g krémového sýra (lučina, palouček)
1/3 hrnku kysané smetany
3 lžíce kukuřičného škrobu (Gustin)
vanilkový extrakt podle chuti
cukr podle chuti
zbylý bílek (mělo být celé vejce, ale co s tím bílkem, že)
3 a 1/2 hrnku ostružin


Dáme si stranou lžíci škrobu a trochu cukru, v míse tím prohodíme ostružiny (suché, ani jsem je neumývala, s mokrými by to nešlo), zbytek surovin smícháme, osladíme podle chuti, jen mírně, korpus je sladký hodně. Náplň natřeme na korpus, poklademe ostružinami a dáme zpět do trouby na cca 55 minut. Jestli je dopečeno poznáte špejlí a ochutnáním, pokud cítíte syrový škrob, tak to hotové není. Nechte vychladnout, dá se jíst vlažný, ale není to ono, studený líp drží a je lepší.


S broskvemi:




Nahoru