dýňové latté - Pumpkin spice latte

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) :( :shock: :? 8) :lol: :-P :oops: :cry: :evil: :roll: :wink: :?: :!: :idea: :arrow: :mrgreen: :super: :kiss: :haha: :heart: :broken_heart: :in_love: :uff: :grr: :nevim: :clap_hands: :usmev: :slunce: :no: :pche: :krik: :bang_head: :hammer: :flowers: :love: :argue: :hmm: :hops: :blob: :wave: :prosim: :doh: :chi: :wink2: :jazyk: :bzik: :ask: :yes: :oddech: :brecim: :blbej: :sad2: :thumb_up: :thumb_down:
Zobrazit další smajlíky

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: dýňové latté - Pumpkin spice latte

Re: dýňové latté - Pumpkin spice latte

od YGA » 28.10.2021 19:15:38 0

O dýňovém latté jsem dost četla v americké literatuře, ale přiznám, se že nemám odvahu to zkusit... i když zrovna dneska jsem dělala dýňovo-bramborové pyré a ještě mi dost rozmixované hokaido zbylo (zítra bude polívka).

dýňové latté - Pumpkin spice latte

od sharka.68 » 19.10.2021 8:24:54 0

Co budete potřebovat?

(2 porce)

1 ½ hrnku plnotučného mléka (můžete použít i kokosové nebo mandlové)
½ hrnku vody
2 lžíce domácího dýňového pyré (dýně Hokkaidó nebo English Pie), nebo dle chuti
sůl
½ lžičky mleté skořice
¼ lžičky mletého zázvoru
špetka mletého muškátového oříšku
špetka mletého hřebíčku
špetka mletého kardamomu (nemusí být)
4 lžičky javorového sirupu (může být i jiné sladidlo), nebo dle chuti
2 šálky espressa
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Nejdříve si připravte poctivé domácí dýňové pyré. Dýni rozpulte a zbavte ji semínek, oloupejte nakrájejte na větší kusy, jen zlehka osolte. Rozložte kousky dýně na plech na pečicí papír a pečte v troubě do změknutí. Upečenou dýni nechte trochu zchladnout, poté ji rozmixujte ve stolním mixéru na hladké pyré.
Dýňové pyré můžete skladovat až týden v lednici nebo ho dát zamrazit. Určitě se bude hodit i na další podzimní vaření a pečení.

Připravte si espresso. Do rendlíku dejte mléko, vodu, dýňové pyré, všechno koření a javorový sirup. Zlehka zahřejte (nevařte). Metličkou vyšlehejte do hladka, aby se ingredience řádně propojily. Odstavte z plotny, přidejte espresso a vanilkový extrakt a opět důkladně promíchejte. Dochuťte dle preferencí svých chuťových buněk, rozdělte do kávových sklenic a můžete podávat.

Pro luxusní požitek z kávy můžete navrch přidat trochu domácí šlehačky a špetku skořice nebo muškátového oříšku.

Nahoru