od aida » 07.07.2019 14:35:38 0
Bédo, to jsou právě ty ztužené tuky. Možná jsi to výše uvedené vysvětlování nepochopila. Jsou to prostě rostlinné tuky, které se "ztuží" tím, že se k nim přidá vodík, tím se jim, teda těm mastným kyselinám, které jsou v nich obsažené, nasytí dvojné vazby a tím se jim změní teplota tuhnutí - předtím jsou tekuté, potom tužší.
Jiná věc je ta, že se tam podle všeho přidávají nějaká aromata apod., ale na té hydrogenaci jako takové není asi nic špatného (nebudu zabíhat do detailů, cis- a trans- izomery Ti možná vysvětlí Iva nebo Inka, ale je to v podstatě ne příliš podstatný detail).
Bédo, to jsou právě ty ztužené tuky. Možná jsi to výše uvedené vysvětlování nepochopila. Jsou to prostě rostlinné tuky, které se "ztuží" tím, že se k nim přidá vodík, tím se jim, teda těm mastným kyselinám, které jsou v nich obsažené, nasytí dvojné vazby a tím se jim změní teplota tuhnutí - předtím jsou tekuté, potom tužší.
Jiná věc je ta, že se tam podle všeho přidávají nějaká aromata apod., ale na té hydrogenaci jako takové není asi nic špatného (nebudu zabíhat do detailů, cis- a trans- izomery Ti možná vysvětlí Iva nebo Inka, ale je to v podstatě ne příliš podstatný detail).